Wakacyjne sorbety
SKŁADNIKI
200 g mrożonych jagód200 g mrożonych truskawek
200 g mrożonych kawałków banana
WYKONANIE
Wyciśnij 3 smaki sorbetów: z jagód, truskawek i bananów. Włóż gałki do pucharków, udekoruj ulubionymi dodatkami, np. świeżymi owocami, gorzką czekoladą i listkami mięty.CZY WIESZ, ŻE...
jagody są bogate w przeciwutleniacze, takie jak witamina C, witamina E i flawonoidy, w tym antocyjany. Pomagają one neutralizować działanie wolnych rodników, które mogą uszkadzać komórki i przyczyniać się do chorób przewlekłych, w tym chorób serca, nowotworów i innych schorzeń związanych z oksydacyjnym stresem. Jagody są uważane za korzystne dla zdrowia oczu. Zawierają składniki, takie jak luteina i witamina A, które wspierają zdrowie siatkówki i zmniejszają ryzyko wystąpienia zaćmy i zwyrodnienia plamki żółtej.
Odbierz e-booki za darmo!
Ten przepis pochodzi z jednego z naszych licznych e-booków, stworzonych we współpracy z blogerami kulinarnymi.
Dostęp do wszystkich publikacji otrzymasz za darmo kupując dowolną wyciskarkę w naszym sklepie.