Lody truskawkowo-jogurtowe
SKŁADNIKI
400 ml jogurtu naturalnego2 łyżki miodu
300 g mrożonych truskawek
WYKONANIE
Jogurt wymieszaj z miodem i przełóż do silikonowych foremek (mogą być takie na kostki lodu) i włóż do zamrażalki na kilka godzin. Zamrożony jogurt i truskawki przeciśnij przez wyciskarkę naprzemiennie używając sitka do sorbetów. Lody podawaj z owocami i bitą śmietaną.CZY WIESZ, ŻE...
obecna w truskawkach witamina C oraz A, a także fosfor zwiększają elastyczność skóry, dogłębnie ją nawilżając. Zawarte w tych owocach polifenole pomagają wyrównać koloryt skóry.
Odbierz e-booki za darmo!
Ten przepis pochodzi z jednego z naszych licznych e-booków, stworzonych we współpracy z blogerami kulinarnymi.
Dostęp do wszystkich publikacji otrzymasz za darmo kupując dowolną wyciskarkę w naszym sklepie.