Jesienny sok jabłkowy
SKŁADNIKI
1,5 kg jabłek1 cytryna
2 łyżeczki cynamonu
WYKONANIE
Jabłka kroimy na kawałki, wydrążamy gniazda nasiennie. Cytrynę obieramy i kroimy ją na pół, usuwamy pestki. Do wyciskarki wkładamy jabłka, cytrynę i wsypujemy cynamon. Po wyciśnięciu mieszamy i pijemy.CZY WIESZ, ŻE...
cynamon to nie tylko przyprawa dodawana dla smaku i aromatu, ale także stosowana ze względu na bogactwo właściwości leczniczych. Działa on bowiem przeciwbólowo, przeciwzapalnie, obniża ciśnienie krwi, rozgrzewa, pobudza także wytwarzanie estrogenów.
Odbierz e-booki za darmo!
Ten przepis pochodzi z jednego z naszych licznych e-booków, stworzonych we współpracy z blogerami kulinarnymi.
Dostęp do wszystkich publikacji otrzymasz za darmo kupując dowolną wyciskarkę w naszym sklepie.