Sok jesienny
SKŁADNIKI
1 średnia dynia3-4 soczyste gruszki
3 cm korzenia imbiru
1 łyżeczka cynamonu
WYKONANIE
Dynię obrać, pokroić i wycisnąć z niej sok, jeśli z wytłoków mają powstać placki – przełożyć je do miski przed wyciśnięciem gruszek. Gruszki ze skórką przekroić na ćwiartki, wycisnąć sok. Imbir obrać, przecisnąć przez wyciskarkę. Do soku dodać mielony cynamon, dokładnie wymieszać.CZY WIESZ, ŻE...
dynia jest źródłem kwasu foliowego, witamin z grupy B oraz karotenu. Działa przeciwzapalnie i antyoksydacyjnie. Sok z dyni jest nie tylko pyszny ale także odżywczy i sycący.
Odbierz e-booki za darmo!
Ten przepis pochodzi z jednego z naszych licznych e-booków, stworzonych we współpracy z blogerami kulinarnymi.
Dostęp do wszystkich publikacji otrzymasz za darmo kupując dowolną wyciskarkę w naszym sklepie.