Lemoniada wiosenna
SKŁADNIKI
2 cytryny1 pomarańcza
1 litr wody
3 łyżki cukru/erytrytolu lub miodu
kilka listków mięty
WYKONANIE
Wodę zagotuj, a następnie rozpuść w niej cukier - przestudź. Jeśli używasz miodu, najpierw wystudź wodę a potem dodaj miód. Owoce umyj, sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, następnie wyciśnij przez wyciskarkę używając sitka do soków. Sok przelej do wody, dodaj miętę oraz plasterki cytryny, możesz dodać kostki lodu.CZY WIESZ, ŻE...
zawarty w cytrusach kwas askorbinowy zmniejsza ryzyko wystąpienia zawału, wylewu oraz innych chorób układu sercowo - naczyniowego. Lemoniada doskonale orzeźwia i dostarcza wiele niezbędnych witamin i minerałów, w łatwo dostępnej formie!
Odbierz e-booki za darmo!
Ten przepis pochodzi z jednego z naszych licznych e-booków, stworzonych we współpracy z blogerami kulinarnymi.
Dostęp do wszystkich publikacji otrzymasz za darmo kupując dowolną wyciskarkę w naszym sklepie.