Wakacyjne sorbety

SKŁADNIKI

200 g mrożonych jagód
200 g mrożonych truskawek
200 g mrożonych kawałków banana


WYKONANIE

Wyciśnij 3 smaki sorbetów: z jagód, truskawek i bananów. Włóż gałki do pucharków, udekoruj ulubionymi dodatkami, np. świeżymi owocami, gorzką czekoladą i listkami mięty.

CZY WIESZ, ŻE...

jagody są bogate w przeciwutleniacze, takie jak witamina C, witamina E i flawonoidy, w tym antocyjany. Pomagają one neutralizować działanie wolnych rodników, które mogą uszkadzać komórki i przyczyniać się do chorób przewlekłych, w tym chorób serca, nowotworów i innych schorzeń związanych z oksydacyjnym stresem. Jagody są uważane za korzystne dla zdrowia oczu. Zawierają składniki, takie jak luteina i witamina A, które wspierają zdrowie siatkówki i zmniejszają ryzyko wystąpienia zaćmy i zwyrodnienia plamki żółtej.

Kuvings Polska
Tagi: desery

Odbierz e-booki za darmo!

Ten przepis pochodzi z jednego z naszych licznych e-booków, stworzonych we współpracy z blogerami kulinarnymi.

Dostęp do wszystkich publikacji otrzymasz za darmo kupując dowolną wyciskarkę w naszym sklepie.