Jesienny sok jabłkowy

SKŁADNIKI

1,5 kg jabłek
1 cytryna
2 łyżeczki cynamonu

WYKONANIE

Jabłka kroimy na kawałki, wydrążamy gniazda nasiennie. Cytrynę obieramy i kroimy ją na pół, usuwamy pestki. Do wyciskarki wkładamy jabłka, cytrynę i wsypujemy cynamon. Po wyciśnięciu mieszamy i pijemy.

CZY WIESZ, ŻE...

cynamon to nie tylko przyprawa dodawana dla smaku i aromatu, ale także stosowana ze względu na bogactwo właściwości leczniczych. Działa on bowiem przeciwbólowo, przeciwzapalnie, obniża ciśnienie krwi, rozgrzewa, pobudza także wytwarzanie estrogenów.

Kuvings Polska

Odbierz e-booki za darmo!

Ten przepis pochodzi z jednego z naszych licznych e-booków, stworzonych we współpracy z blogerami kulinarnymi.

Dostęp do wszystkich publikacji otrzymasz za darmo kupując dowolną wyciskarkę w naszym sklepie.