Page 94 - Kuvings
P. 94
Koktajl z mango BS
i jarmużu

1 banan [100 g] Ziemisty posmak jarmużu smakowicie kontrastuje ze słodkim mango i
1 filiżanka mango [200 g] kremowym bananem.
½ filiżanki orzechów nerkowca [30 g]
4 liście jarmużu [100 g] 1. Starannie umyć składniki.
200 ml odtłuszczonego mleka 2. Posiekać banana, liście jarmużu i orzechy nerkowca i zmiksować z mlekiem.
3. Przy pomocy dużej łyżki lub chochli ostrożnie nakładać mieszaninę do
476 Cal (woparciuopowyższąporcję)
Wolnoobrotowej Wyciskarki do Soku Kuvings.

Wskazówka Używając sitka do koktajli, należy wkładać składniki powoli, tak by
umożliwić dokładne wymieszanie się komponentów koktajlu.

Zastosować sitko do koktajli

Wpływa korzystnie na skórę, Mango Lassi BS
wspomaga trawienie
Odświeżający napój zrobiony z jogurtu i mango – gładki, kremowy i
3 mango [200 g x 3] absolutnie niebiański.
200 ml mleka
50 ml jogurtu naturalnego 1. Zmiksować zmielone mango z mlekiem.
1 łyżeczka miodu 2. Przy pomocy dużej łyżki lub chochli ostrożnie nakładać mieszaninę
1 łyżeczka cynamonu
do Wolnoobrotowej Wyciskarki do Soku Kuvings.
594 Cal (woparciuopowyższąporcję) 3. Do otrzymanego soku dodać miód i sproszkowany cynamon.

Zastosować sitko do koktajli Wskazówka Zalecamy zastosowanie domowego jogurtu.
W zależności od preferencji, można dodać więcej mleka.
Zamiast mango, do przyrządzenia lassi można zastosować truskawki,
banany lub ananasy.

94
   89   90   91   92   93   94   95   96   97   98   99