Page 59 - Kuvings
P. 59
Zupa pomidorowa BS

2 pomidory [180 g x 2] 1.Starannie umyć składniki.
½ marchewki [80 g] 2.Usunąć ogonek pomidora i pokroić na cząstki.
¼ cebuli [50 g] 3.Pokroić marchewkę na kawałki.
1 ziemniak [70 g] 4.Obrać ziemniaka ze skórki i pokroić na kawałki.
1 liść białej kapusty [10 g] 5. Wyciskać sok, umieszczając w urządzeniu naprzemiennie pomidory,

120 Cal (woparciuopowyższąporcję) marchewkę, cebule, kapustę, i ziemniaki.

Jeśli dziecko jest starsze niż 12 miesięcy, zalecamy zagotowanie
Wskazówka wyciśniętej pulpy.

Przekąska dla dzieci Paluszki BS
serowo-warzywne
½ brokułu [150 g]
½ cukinii [50 g] Świetna przekąska dla dzieci. Można dodać do niej mielone mięso.
½ ziemniaka [40 g]
½ marchewki [80 g] 1. Starannie umyć składniki.
1 jajko 2. Pokroić brokuły, cukinię, ziemniaka i marchewkę na kawałki.
2 plasterki sera 3. Wycisnąć sok z powyższych składników w wyciskarce do soku Kuvings
mąka ziemniaczana [500 g]
woda [200 g] i zachować pulpę.
2 jajka (lekko rozmącone) 4. Połączyć jajko, ser i mąkę ziemniaczaną z zachowaną pulpa warzywną.
bułka tarta [500 g] 5. Posypać mieszaninę najpierw mąką, a następnie obtoczyć w jajku

917 Cal (woparciuopowyższąporcję) i bułce tartej.
6. Na patelnię z powłoką zapobiegającą przywieraniu wlać olej, tak by

całkowicie przykrył dno patelni i podgrzewać mieszaninę w średniej
temperaturze do uzyskania 180 stopni.
7. Smażyć do uzyskania złotobrązowego koloru.
8. Osuszyć na chłonnym papierze kuchennym.

59
   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64