Page 53 - Kuvings
P. 53
Mleko migdałowe BS

namoczone migdały [180 g] W odróżnieniu od mleka zwierzęcego, mleko migdałowe nie zawiera
woda [250 ml] cholesterolu ani laktozy. Ponieważ nie zawiera żadnych produktów
odzwierzęcych, nadaje się dla wegan i wegetarian, którzy nie spożywają
536 Cal (woparciuopowyższąporcję) produktów mlecznych. Migdały są bogate w substancje odżywcze, błonnik
pokarmowy, witaminę E i magnez.
Przygotowanie
Namoczyć migdały w 1. Namoczyć migdały w wodzie przez co najmniej 3 godziny.
wodzie przez około 3 2. Przy pomocy dużej łyżki lub chochli, staranie odmierzyć mieszaninę do
godziny.
Wolnoobrotowej Wyciskarki do Soku Kuvings, upewniając się, że za
każdym razem dodane zostaną równe ilości migdałów oraz wody.
3. Zakończyć, odciskając miąższ migdałów przez sitko lub szmatkę do
robienia sera.

Notatka Batonika z mieszanki
orzechowej
pulpa z mleczka migdałowego
pulpa z orzeszków ziemnych Ta przekąska wykorzystuje błonnik z mleka o pochodzeniu roślinnym.
pulpa z orzechów nerkowca Jeśli chcesz schudnąć, rozbudować muskulaturę, zwiększyć poziom
pulpa z orzechów włoskich energii lub po prostu wyglądać i czuć się zdrowiej, skosztuj tego
suszone owoce żurawiny energetyzującego batonika z mieszanki orzechowej.
rodzynki
suszone owoce, takie jak suszone 1. Na patelni uprażyć pulpę w niskiej temperaturze do wysuszenia.
borówki amerykańskie 2. W rondlu zagotować razem syrop i składniki (nie mieszać).
3. Gdy tylko syrop zacznie topić się, zdjąć z ognia i dokładnie wymieszać z
Syrop
cukier [60 g] pulpą i suszonymi owocami.
syrop skrobiowy [60 g] 4. Mieszać często otrzymaną miksturę, lekko podgrzewając.
oligosacharydy [75 g] 5. Rozsmarować na natłuszczonej tortownicy, ciasno ugniatając.
woda [20 g] 6. Pozostawić do ostygnięcia i pociąć na batoniki.

53
   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58