Page 27 - Kuvings
P. 27
kapusty [800 g] Sok z kapusty

248 Cal(woparciuopowyższąporcję) Kapusta jest pełna witamin, minerałów i anty-nowotworowych
substancji odżywczych. Ma również właściwości łagodzące problemy
Przygotowanie żołądkowe, np. wrzody.
Przed wyciśnięciem soku, namoczyć
w zimnej wodzie w celu optymalizacji 1. Starannie umyć i namoczyć ½ kapusty przez kilka minut.
wyciskania soku. 2. Pokroić kapustę na mniejsze kawałki, mieszczące się w wyciskarce.
3. Wycisnąć sok z kapusty w Wolnoobrotowej Wyciskarce do Soku Kuvings.

Informacja Wskazówka

kapusty Sok z kapusty najlepiej wyciskać wraz z soczystymi owocami, takimi jak
gruszki, pomarańcze lub jabłka. Zagwarantuje to lepszy efekt wyciskania i
Kapusta jest niskokaloryczna i smak. Głąb (rdzeń) kapusty zawiera substancje odżywcze szczególnie cenne
niskotłuszczowa, zawiera jedynie dla kobiet. Zaleca się wyciskanie soku z całej kapusty, wraz z głąbem.
31 kcal na 100 g. Jest także
bardzo dobrym źródłem błonnika Wskazówka
pokarmowego, które umożliwiają
zmniejszenie spożywanych Smak i substancje odżywcze
porcji, ponieważ zapewniają kapusta + grejpfrut = przeciwutleniacz
uczucie sytości na dłużej. kapusta + rzodkiew = wspomaga trawienie
Spożywanie dużych ilości błonnika kapusta + brokuły = dodaje sił
pokarmowego jest wskazane
podczas odchudzania, ponieważ
przyspieszają one pracę jelit i
zapobiegają zaparciom. Kupując
kapustę, należy wybrać taką, która
jest ładna i okrągła, z zewnętrznymi
liśćmi przybierającymi
ciemnozielony kolor.

27
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32