Page 25 - Kuvings
P. 25
Sok pomarańczowy

3 pomarańcze [340 x 3] 1. Obrać ze skórki, a następnie przekroić na pół.
2. Wycisnąć sok z pomarańczy w Wolnoobrotowej Wyciskarce do Soku
408 Cal (Basedontheaboveportions)
Kuvings.
Informacja
Wskazówka
Pomarańcze Biała część skórki, włącznie z rdzeniem, stanowi źródło pektyn i zawiera
niemal taką samą ilość witaminy C co miąższ oraz inne substancje odżywcze.
Witamina C, flawonoidy i beta
karoten wspomagają działanie
układu odpornościowego i
zmniejszają efekty starzenia, a także
mogą wspomagać spowolnienie
rozwoju chorób nowotworowych.
Pomarańcze zawierają pektyny, potas
oraz kwas cytrynowy, które mają
doskonały wpływ na skórę, leczą
zaparcia, zmęczenie i grypę.

Winogrona [600 g] Sok winogronowy

360 Cal (woparciuopowyższąporcję) Winogrona, to bardzo odżywcze, alkaliczne owoce o właściwościach
oczyszczających. Dlatego właśnie sok winogronowy jest stosowany
Przygotowanie od wielu lat w celu wspomagania usuwania zmęczenia i leczenia
przewlekłych chorób.
Przed wyciśnięciem soku,
namoczyć w ciepłej wodzie na 1. Starannie umyć i poobrywać grona z gałązek.
około 20-30 minut lub umyć 2. Wycisnąć sok z winogron w Wolnoobrotowej Wyciskarce do Soku
sokiem z cytryny, octem winnym
lub sodą Kuvings.

Informacja Wskazówka

Winogrona Pestki i skórka winogron zawierają resweratrol, który może zapobiegać
chorobom nowotworowym, Trzy rodzaje polifenoli zawartych w
Winogrona Campbell są soczyste i winogronach mają ogromne znaczenie ze względu na ich korzystne
kwaśne, natomiast winogrona Muscat działanie zdrowotne. Są to flawonoidy, kwasy fenolowe i resweratrol.
są bardzo słodkie i mają słodki Ciekawy jest fakt, iż wszystkie trzy rodzaje polifenoli zgromadzone są w
zapach. Karmazynowe winogrona skórce, pestkach i szypułkach winogron, a nie w soczystym miąższu.
bezpestkowe z Chile nie mają pestek i
charakteryzują się słodkim smakiem.
Ponieważ zawierają pestki, winogrona
należy umieszczać w lejku powoli.
Pestki i skórka winogron zawierają
większość kluczowych substancji,
więc najlepszą metodą jest powolne
wyciskanie soku z całych owoców, z
wyjątkiem gałązki.

25
   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30