Page 19 - Kuvings
P. 19
abłka [130 g x 2] Sok jabłkowy

148 Cal (woparciuopowyższąporcję) Sok jabłkowy nie tylko usuwa toksyny, ale także wspomaga obniżenie
poziomu cholesterolu, trawienie oraz ma korzystny wpływ na naszą skórę.
Zalety jabłek wynikają z zawartych w nich witamin, minerałów, enzymów,
kwasu jabłkowego i błonnika.

Przygotowanie 1. Starannie umyć jabłka
2. Usunąć ogonek i pokroić jabłko na mniejsze kawałki, mieszczące się w
Przed wyciśnięciem soku, namoczyć
jabłka w wodzie z cukrem, aby wyciskarce.
zapobiec brązowieniu. 3. Wycisnąć sok w Wolnoobrotowej Wyciskarce do Soku Kuvings

Informacja Wskazówka
Nasiona jabłek są niemal całkowicie nietoksyczne, są cennym źródłem błonnika.
jabłka Źródło: Nieszkodliwość nierozcieńczonego soku jabłkowego

Skórka jabłka zawiera pektyny i (styczeń 2013, Medicinal Herbs Quality Management Center, Daegu Haany University)
polifenole. Zaleca się wyciskanie soku
z jabłek bez obierania ich ze skórki. W +
przypadku magazynowania w domu,
większość gatunków jabłek może być Smak i substancje odżywcze
przechowywanych przez około dwa jabłko + pomarańcza + cytryna = zwalcza zmęczenie
tygodnie, w najchłodniejszej części jabłko + kapusta = łagodzi stres
lodówki. jabłko + papryka = wpływa korzystnie na skórę

19
   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24