Page 109 - Kuvings
P. 109
iliżanka mrożonych truskawek [100 g] Mieszane lody
1/3 filiżanki mrożonych owoców żurawiny [35 g] borówkowo-orzechowe
½ filiżanki migdałów [30 g]
½ filiżanki orzechów nerkowca [130 g] Cierpkie i słodkie jednocześnie – te jasnoczerwone lody są wyjątkowe.
½ awokado
1 łyżka skondensowanego mleka Przygotowanie
1 łyżka miodu Zamrozić mleko w pojemniku na kostki lodu
1 łyżka kremowego serka
1. Złożyć wyciskarkę do soku wykorzystując pełne sitko.
676 Cal (woparciuopowyższąporcję) 2. Zmiksować razem wszystkie składniki.
3. Przy pomocy dużej łyżki lub chochli ostrożnie nakładać mieszaninę do
Pełne sitko
Wolnoobrotowej Wyciskarki do Soku Kuvings.
4. Podawać w pucharku do lodów.

1 zamrożona pomarańcza (obrana ze Sorbet
skórki i pokrojona w plastry) [340 g] pomarańczowo-cytrynowy
1 zamrożona cytryna (obrana ze skórki i
pokrojona w plastry) [120 g] Gsfti-!ubohz-!tibsq-!kvjdz!.bmm!tfotbujpot!up!mjwfo!zpv!vq

173 Cal (woparciuopowyższąporcję) Przygotowanie
Obrać pomarańczę i cytrynę ze skórki i włożyć owoce do zamrażarki na około 3 godziny.
Pełne sitko
1. Złożyć wyciskarkę do soku wykorzystując pełne sitko.
Korzystnie wpływa na skórę 2. Włożyć zamrożoną pomarańczę i cytrynę do Wolnoobrotowej
i kości
Wyciskarki do Soku Kuvings.
500 ml zamrożonego mleka 3. Podawać w pucharku do lodów.
kilka kropli syropu
Lody mleczne
339 Cal (woparciuopowyższąporcję)
Delikatnie rozpływają się w ustach, zupełnie jak biały śnieg. Można
Pełne sitko dodać dżem truskawkowy lub suszone owoce, zależnie od preferencji.

Przygotowanie

Zamrozić mleko w pojemniku na kostki lodu

1. Złożyć wyciskarkę do soku wykorzystując pełne sitko.
2. Włożyć zamrożone mleko do Wolnoobrotowej Wyciskarki do Soku Kuvings.
3. Dodać syrop i podawać w pucharku do lodów.

Wskazówka Po zmiksowaniu z latte z zielonej herbaty lub z mrożonym latte,
możesz cieszyć się smakiem kremowego i gęstego mlecznego
sorbetu.

109
   104   105   106   107   108   109   110